Songs of Praise

Op 21 mei had het koor Campanella de hoofdrol in een kerkdienst in de Dorpskerk te Holten met als titel ‘Songs of Praise’. Een dienst met mooie muziek in Engelse stijl. Een blazersensemble van het Leger des Heils begeleidde samen met mij het koor en de samenzang.
Een klein stukje van het uitleidend orgelspel kunt u hier bekijken: Mendelssohn

Concert Deventer

Het Groot Nederlands Mannenkoor gaf onder leiding van Gezinus Veldman een concert in de Lebuïnuskerk te Deventer. Ik mocht de koorbegeleiding doen. Op het koororgel weliswaar. Het grote orgel was te duur: kerken worden helaas steeds commerciëler.. Gelukkig was het wel een prachtig concert dat door een goedgevulde kerk werd beluisterd!

Groot Reformatiekoor

Seizoen 2 van het Groot Reformatiekoor is gestart! Net als in seizoen 1 mag ik een grote groep enthousiaste zangers dirigeren. Er wordt toegewerkt naar een aantal landelijke concerten met het volledige Groot Reformatiekoor: ongeveer 400 zangers!
U kunt zich nog aanmelden om mee te doen.

 

Lenteconcert

​​Het Christelijk Zangkoor Nijverdal gaf op 12 mei een lenteconcert. We hebben een gevarieerd repertoire ten gehore gebracht, met als prachtig afsluiting het bekende lied You raise me up. Het concert werd gepresenteerd door Henny Greevink.
Muzikale medewerking werd verleend door: violiste Chloë Elsenaar, tenor Erik Slik, saxofonist Klaasjan Pullen en pianist Gezinus Veldman. Fantastisch om met zulke begaafde muzikanten muziek te mogen maken!

Onderweg – van Passie naar Pasen

Op Stille Zaterdag wordt er door het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld al een aantal jaren een bijzonder uur verzorgd dat in het teken staat van de overgang van de lijdenstijd naar pasen. Het uur wordt gevuld met samenzang, instrumentale muziek, declamatie, koorzang en stilte.
Het mannenkoor zong onder andere het indrukwekkende Benedictus van componist Karl Jenkins. De euphoniumpartij werd hierbij verzorgd door Jorijn van Heese. De koorbegeleiding was in handen van Henry Huisjes en Joost Klein.

Reformatieconcert

Afgelopen zaterdag heb ik het Groot Reformatiekoor gedirigeerd tijdens een concert in de Grote Kerk te Hasselt. Ook het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld werkte aan deze avond mee. Beide koren zongen samen ook enkele liederen: 250 stemmen klinkt dan wel heel mooi.. 🙂
De begeleiding was in handen van Arjan Wouters, orgel en Jacob Schenk, piano.

 

Kerst 2016

IMG_5382
IMG_5395
IMG_5421