Over

Frank KamanOpleiding

Frank Kaman (1970) is organist, pianist, koordirigent en muziekdocent. Hij volgde een gedegen opleiding aan het Conservatorium van Enschede en Zwolle. Bij Gijs van Schoonhoven rondde hij zijn orgelstudie af met het diploma UM. Daarnaast specialiseerde hij zich in kerkelijk koordirectie, schoolmuziek en bijvak piano. Aan de Hochschule für Musik ‘Franz Liszt’ te Weimar studeerde hij orgel bij prof. Rainer Böhme en orkestdirectie bij prof. Nicolàs Pasquet.

Werkzaamheden

Frank Kaman begeleidt diverse koren en solisten op orgel en piano. Hij begeleidt verder kerkdiensten en geeft orgelconcerten. Als dirigent is hij verbonden aan het christelijk gemengd koor Te Deum Laudamus te Hardenberg, het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld en het Christelijk Zangkoor Nijverdal  . Daarnaast dirigeert hij het door hem opgerichte projectkoor frank en vrij. Als muziekdocent is hij werkzaam op het Greijdanus te Hardenberg.

Als organist en dirigent gaf hij optredens in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Zwitserland.

Cd’s

Frank Kaman verleende zijn medewerking aan verschillende cd-opnames. Zijn eigen spel is vastgelegd op drie solo-cd’s.

In 2000 verscheen zijn eerste orgel-cd: Populair Orgelconcert, opgenomen op het Rudolf Knol orgel in de Grote Kerk te Hasselt. Op de cd staan eigen koraalbewerkingen en populaire orgelcomposities.
In 2005 werd een cd met eigen improvisaties opgenomen op het majestueuze Walcker-orgel in de Grote Kerk te Doesburg.
In 2012 verscheen Celebratio, opgenomen op het Hinsz-orgel in de Martinikerk te Bolsward. Een afwisselende en originele cd waarop virtuoze en verstilde composities uit heden en verleden te horen zijn.

Met toetsenist Gerhard Meerholz maakte hij een succesvolle ‘Music’-serie: drie cd’s waar het orgel samen met synthesizer op een swingende manier ten gehore wordt gebracht.

Frank Kaman, organist

Beknopte versie (bijvoorbeeld te gebruiken voor programmaboekjes.)

Frank Kaman is organist, pianist, koordirigent en muziekdocent. Hij volgde een gedegen opleiding aan de conservatoria van Enschede, Zwolle en Weimar.

Frank begeleidt als organist en pianist kerkdiensten, koren en solisten. Hij is dirigent van twee koren: het Christelijk Zangkoor Nijverdal en het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld. Daarnaast dirigeert hij zijn eigen projectkoor frank en vrij. Als muziekdocent is hij werkzaam bij het Greijdanus in Hardenberg. Tenslotte geeft hij orgel- en pianolessen.
Frank Kaman gaf concerten in binnen- en buitenland en verleende zijn medewerking aan diverse cd-opnames.

Meer info: www.frankkaman.nl