Projectkoor frank en vrij

Zin in zingen, maar niet de verplichting van een koorlidmaatschap? Al lid van een koor, maar zin om nog meer te zingen? Dan is dit projectkoor echt iets voor jou!

“Professioneel, duidelijk en gezellig.”

Het projectkoor frank en vrij verzorgt in wisselende samenstellingen concerten. We repeteren 4 keer en geven daarna een concert. Je kunt je per project opgeven en zit daarna nergens aan vast.

“Zingen in een projectkoor vind ik prettig, je bent een korte tijd intensief met een stuk bezig, je zit niet vast aan allerlei verplichtingen!”

Tijdens de repetities staat het plezier in zingen voorop, maar ligt het tempo tegelijkertijd hoog en wordt er hard gewerkt om de muzikale puntjes op de i te zetten. We streven naar een zo perfect mogelijk resultaat.
Koor- of zangervaring is niet verplicht, maar wel handig. Je studeert je koorpartij thuis in. Je krijgt hiervoor oefenbestanden die je hierbij kunt gebruiken.
De bladmuziek is digitaal beschikbaar, meestal via Dropbox. Op de eerste repetitie krijg je de bladmuziek in boekvorm.

“Het was mooi om mee te doen! Complimenten voor de organisatie en alles wat daarbij hoort!”

In 2018 werd het eerste concert gegeven: Een Vro(uwe)lijk Kerstconcert, aan dit concert werd meegewerkt door Jorijn van Hese (euphonium) en Henry Huisjes (piano). In 2019 werd met gemengde bezetting Olivet to Calvary uitgevoerd met medewerking van sopraan Judith Sportel, bariton Aart van der Snoek en organist Henk Linker. Ook werd er weer Een Vro(uwe)lijk Kerstconcert gegeven, deze keer met koperensemble Brasspack en pianist Henry Huisjes. In het voorjaar van 2022 werd The Crucifixion (Stainer) uitgevoerd.

“Fijn project, mooie liedkeuze, fijne oefenzaterdagen. Gaaf slotconcert!”

Projectkoor frank en vrij Hardenberg
Een Vro(uwe)lijk Kerstconcert, 15 december 2018

“Fijn gezongen, mooi concert, alles goed voor elkaar, mail, boekwerk, repetities duidelijk aangegeven hoe je het wil hebben, top!”

“Fijn tempo tijdens de repetities, niet praten maar zingen. Ik houd daarvan!”